top of page
Search
  • Writer's pictureRedactie

#60 – Meer wendbare teams en tevreden medewerkers door hybride werken

Hybride werken was vorig jaar het toverwoord om van het volledige thuiswerken van kantoorwerkers af te komen. Deels thuis en deels op kantoor werken leek vooral een simpel antwoord op de behoefte aan meer persoonlijk contact. Veel organisaties zijn dan ook niet verder gekomen dan afspraken over het aantal dagen per week op kantoor. En dat blijkt niet goed te werken. Zo blijven de echte kansen van hybride werken onbenut. Want hybride werkers zijn wendbaarder en meer tevreden. Ook is hybride werken aanzienlijk duurzamer. Alle reden om het te (blijven) stimuleren!

In deze aflevering is Dr. Wouter Smit te gast. Wouter is onderzoeker en docent aan de Hogeschool van Amsterdam en heeft zich gespecialiseerd in hybride werken. Uit zijn eigen onderzoeken, en die van anderen, blijkt dat hybride werken grote individuele en maatschappelijke voordelen biedt. Maar om die te realiseren is een gedegen aanpak nodig die verder gaat dan alleen het regelen van de aanwezigheid. De invoering ervan vraagt om een multidisciplinair team waarin HR de taak heeft om hybride werken niet alleen mogelijk te maken, naar vooral te stimuleren.


Luistertip: omdat je naar de HR Podcast luistert, vind je dit misschien ook interessant: HR360. Een podcast met goede gesprekken en nieuwe inzichten over wat er speelt in de wereld van HR en daarbuiten. HR 360 is een initiatief van Mercer en verschijnt elke laatste woensdag van de maand. Zoek in je favoriete podcast app naar HR360. Of luister hier naar HR360.


De HR Podcast is een initiatief van CHRO.nl en HR Praktijk.nl. Bekijk ook het leer- en event-aanbod voor HR-professionals op HR Academy.nl.


HR Podcast #60 - Dr. Wouter Smit - Onderzoeker/docent - Hogeschool van Amsterdam


201 views0 comments

Comments


bottom of page