top of page
Search
  • Writer's pictureRedactie

#46 - Diversiteit en inclusie verbeteren door meten

Diversiteit en inclusie krijgen in het maatschappelijk debat steeds meer aandacht. Organisaties vinden het belangrijker om ethisch en maatschappelijk bewust te handelen. Er komt ook steeds meer onderzoek beschikbaar dat de voordelen voor organisaties laat zien van diversiteit en inclusie. Er is dus winst te behalen met een meer divers medewerkersbestand met mensen die zich onderling verbonden voelen. Maar hoe breng je dat dan in de praktijk en vooral, hoe meet je hoe divers en inclusief je organisatie is?


In deze aflevering is Gido van Puijenbroek te gast om die vragen te beantwoorden. Hij is medeoprichter en directeur van AnalitQs, een dataconsultancy bureau uit Amsterdam. Gido ontwikkelde met een pilot bij een groot mediabedrijf, een meetmethode om inzicht te krijgen hoe het op de werkvloer is gesteld met diversiteit en inclusie. De uitkomsten helpen bedrijven om gericht te werken aan een meer diverse en inclusieve workforce.


Gido was ook te gast in de aflevering #1 over algoritmes voor verzuimbeheersing.


De HR Podcast is een initiatief van HR Praktijk en HR Academy. Bekijk het (live) online leer- en event-aanbod voor HR-professionals op HR Academy.nl


HR Podcast #46 - Gido van Puijenbroek - Managing Partner AnalitiQs


55 views0 comments

Comments


bottom of page