top of page
Search
  • Writer's pictureRedactie

#58 - Carlo van de Weijer, TU Eindhoven: "AI maakt HR juist veel menselijker"

De toepassing van artificial intelligence (AI) gaat grote impact hebben op organisaties en op HR. Veel werk dat mensen nu nog doen, zullen algoritmes in de nabije toekomst stap voor stap overnemen. Die worden ook razendsnel slimmer; steeds verdubbelen hun capaciteiten binnen heel korte tijd. Aan HR de taak om de workforce voor te bereiden op de aankomende veranderingen, en vooral om het samenspel tussen mens en zelfdenkende computers te bewaken.

In deze aflevering stapt de HR Podcast in de wereld van AI met als gast Dr. Carlo van de Weijer. Hij is directeur van het Eindhoven AI Systems Institute, waarin alle AI-activiteiten van de TU Eindhoven zijn samengebracht. Welke rol speelt HR in de uitrol van AI in organisaties, waar liggen de kansen en wat zijn de bedreigingen? In prettig begrijpelijke taal maakt Carlo duidelijk waar de focus van HR ligt in de opkomst van AI. En hij doet ook een mooi belofte: HR gaat juist veel menselijker worden door AI!


De HR Podcast is een initiatief van CHRO.nl en HR Praktijk.nl. Bekijk ook het leer- en event-aanbod voor HR-professionals op HR Academy.nl.HR Podcast #58 - Dr. Carlo van de Weijer, Managing Director Eindhoven AI Institute TU/e44 views0 comments

Comments


bottom of page