top of page
Search
  • Writer's pictureRedactie

#70 - Sneller en effectiever recruitment in een krappe arbeidsmarkt

De gemiddelde aanpak onder werkgevers om vacatures te vervullen is nog steeds 'post & pray': een vacature online uitzetten en dan maar afwachten wie zich meldt. Dat kan en moet zelfs anders in de huidige arbeidsmarkt. Zo meldde het UWV onlangs dat alle beroepsgroepen nu een tekort aan personeel hebben. Dat heeft steeds vaker negatieve gevolgen voor de economie. Werkgevers wringen zich in bochten om mensen aan boord te krijgen. Maar om in deze krappe arbeidsmarkt succesvol te zijn in de werving van personeel vraagt echt een andere aanpak.


Dat zegt Gusta Timmermans, de gast in deze aflevering. Gusta is schrijver van de bestseller “Handboek Recruitment & Employer Branding”, een complete vraagbaak voor recruiters, ondernemers en HR-professionals. Ook is zij oprichter van adviesbureau Recruitment Builders uit Baarn. Gusta geeft in deze aflevering HR-professionals en recruiters praktische tips en adviezen voor lopende vacatures (“stop met de vraag: waarom wil je bij ons komen werken!”) en om te werken aan effectievere en snellere recruitmentprocessen.


De HR Podcast is een initiatief van CHRO.nl en HR Praktijk.nl. Bekijk ook het leer- en event-aanbod voor HR-professionals op HR Academy.nl.


HR Podcast #70 - Gusta Timmermans - Oprichter Recruitment Builders Baarn


93 views0 comments

Comments


bottom of page