top of page
Search
  • Writer's pictureRedactie

#61 - Medewerkers gezond en inzetbaar houden met mantelzorgvriendelijk HR-beleid

Maar liefst 1 op de 4 werknemers combineert werk met mantelzorgtaken. Daarvan komt 16 procent in de knel. Als daar in de werkomgeving niet genoeg aandacht voor is, groeit de kans op uitval, hoog ziekteverzuim en verminderde productiviteit. Dat is niet goed voor de medewerkers en ook niet voor de organisatie. Toch hebben werkgevers genoeg mogelijkheden om mantelzorgers voor hun organisatie inzetbaar te houden. Dat zijn echt geen baanbrekende innovaties, maar het begint wel bij de juiste aandacht. En die is hard nodig, want vroeg of laat wordt iedereen mantelzorger!


Mantelzorgspecialist Lenette van Tienhoven is te gast in aflevering 61 van de HR Podcast. Zij is adviseur en trainer bij Stichting Werk & Mantelzorg en helpt organisaties bij de invoering van een mantelzorgvriendelijk HR-beleid. Met aansprekende voorbeelden laat Lenette de praktijk van mantelzorg en werk zien. Ook geeft ze praktische tips voor de vele manieren waarop leidinggevenden en HR-professionals mantelzorgers in hun organisatie gezond en inzetbaar kunnen houden.


Luistertip: omdat je naar de HR Podcast luistert, vind je dit misschien ook interessant: de podcast HR360 van Mercer. In aflevering 3 gaat host Bart Jan Cune in gesprek met gedragsbioloog Patrick van Veen om erachter te komen of de wetten van de natuur ook gelden op de werkvloer. Samen werpen ze een biologische blik op diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid. Weet jij bijvoorbeeld welke chimpansees jij in je organisatie hebt? Je luistert HR360 in je favoriete podcast app.


De HR Podcast is een initiatief van CHRO.nl en HR Praktijk.nl. Bekijk ook het leer- en event-aanbod voor HR-professionals op HR Academy.nl.HR Podcast 61 - Lenette van Tienhoven - Adviseur en trainer - Stichting Werk & Mantelzorg
117 views0 comments

Comentarios


bottom of page