top of page
Search
  • Writer's pictureRedactie

#48 - NN-Group: HR-processen eenvoudiger maken met een chatbot

Je kent het vast wel van grote webshops: een venstertje dat opplopt met de vraag 'kan ik helpen'? Vaak is de chat die je dan hebt, niet meer met een medewerker maar met een chatbot, een speciale robot die de communicatie van én met mensen overneemt. De chatbot komt nu ook het HR-domein binnen. Bij de NN-Group, bekend van de merken Nationale Nederlanden en Ohra, is al een chatbot op de HR-afdeling aan het werk om HR-processen eenvoudiger te maken.


Een bot, afkorting van robot, is een computerprogramma dat zelfstandig taken uitvoert die anders door mensen worden gedaan. Een chatbot is dus een robot die kan chatten. Hoe een chatbot werkt en wat er voor nodig is om die op de HR-afdeling te laten werken, vertelt Franka Loeve in aflevering 48 van de HR Podcast. Franka is Lead Global HR Analytics & Innovation Team bij NN-Group en zij heeft met haar team een chatbot gemaakt. En met succes, want de organisatie is heel tevreden met deze nieuwe virtuele HR-collega!


De HR Podcast is een initiatief van HR Praktijk en HR Academy. Bekijk het (live) online leer- en event-aanbod voor HR-professionals op HR Academy.nl


HR Podcast #48 - Franka Loeve - Lead Global HR Analytics & Innovation Team - NN-Group


74 views0 comments

Yorumlar


bottom of page