top of page
Search
  • Writer's pictureRedactie

#69 – Online klusplatformen zijn (g)een oplossing in de huidige arbeidsmarkt

Online platforms voor tijdelijk werk (‘klussen’) zijn nu enorm populair. Want de arbeidsmarkt is nog altijd oververhit en werknemers zijn selectiever in het werk dat ze waar en wanneer willen doen. Maar wat leveren deze online platfoms werkgevers op en zijn ze op de langere termijn de oplossing voor onze personeelstekorten? Of maken die selectieve, in- en uitstappende arbeidskrachten het probleem juist groter? En wat betekent het voor de werkvloer, leidinggeven en faciliteiten voor medewerkers als een groot deel van het werk via online platforms wordt uitgevoerd?


Om die vragen te beantwoorden is Jeroen Meijerink te gast in deze aflevering van de HR Podcast. Jeroen is associate professor Human Resource Management aan de Universiteit Twente en hij is gespecialiseerd in en doet onderzoek naar online werkplatforms. Jeroen geeft de luisteraars inzicht in de verschillende soorten platforms en wat deze HR-professionals kunnen brengen voor effectieve bemensing in hun organisatie. Hoewel Jeroen grote kansen ziet voor online platforms, liggen er ook gevaarlijke valkuilen!


De HR Podcast is een initiatief van CHRO.nl en HR Praktijk.nl. Bekijk ook het leer- en event-aanbod voor HR-professionals op HR Academy.nl.


HR Podcast #69 - Dr. Jeroen Meijerink - Associate Professor HRM - Universiteit Twente14 views0 comments

Comments


bottom of page